Cum sa faci bani in online

Cauta

Google
 

2008-05-02

2008-05-02

Difuzie de stele

In acest tutorial vom invata o medota simpla pentru a realiza o difuzie de stele in Photoshop.
1) Deschide o imagine oarecare. Eu am folosit-o pe cea de mai jos care ii apartine lui Steller.



2) Apasa Ctrl+J pentru a realiza o copiea layerului Background, apoi mergi la Layer> Layer Mask> Reveal All pentru a adauga o masca acestui layer.



3) Megi la Image > Apply Image si apasa OK. Schimba modul de imbinare al acestui layer in Screen.



4) Apasa Ctrl+J pentru a realiza o copie a acestui layer. Selecteaza primele doua layere apoi apasa Ctrl+G pentru a le grupa intr-un folder.



5) Selecteaza primul layer din folder, apoi mergi la Filter > Blur > Montion Blur si pune setarile din imaginea urmatoare. Valoarea pentru Distance poate varia in functie de marimea imaginii.



6) Selecteaza si al 2-lea layer din folder, mergi din nou la Filter > Blur > Montion Blur si pune urmatoarele setari.



7) Selecteaza din nou primul layer din folder, apoi mergi la Filter> Sharpen> Unsharp Mask si foloseste setarile de mai jos.



8) Selecteaza al 2-lea layer si apasa Ctrl+F pentru a aplica din nou ultimul filtru.



9) Efectul pe care l-am creeat a acoperit persoanele din fotografie, deci va trebui sa mascam acele zone. Selecteaza folderul din paleta de layere, apoi mergi la Layer > Layer Mask > Reveal All si foloseste o pensula neagra pentru a acoperi difuzia de stele in zona unde acopera persoanele.



10) Apasa click dreapta pe folder, apoi selecteaza Duplicate Group. Schimba modul de imbinare al folderului in Color Dodge.



Rezultatul final


What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Digg this post
Add to Technorati Faves
Add to Google Bookmarks

3 comentarii:

Anonim spunea...

super tare...da nu inteleg cum faci folder si iar nu inteleg faza cu pensula...ce pensula?unde o gasesc?cum o folosesc..in rest super tare:X:X

Tache Florin spunea...

ceea ce se numeste folder in cazul nostru , mai explicit inseamna ca cele doua layere se vor grupa intr`un folder, adica intr`un fisier cu numele group 1 sa zicem, e folositoare treaba cand ai multe layere, si trebuie sa unesti doua dintre ele, le poti uni si grupa intr`un folder, iar despre pensula , o poti selecta apasand tasta b, brush adica din paleta din stanga, si in cazul nostru selectand culoarea neagra.... Multumesc pentru apreciere

Anonim spunea...

foarte frumos explicat eu am inteles tot mia iesit perfect>:D< va multumesc