Cum sa faci bani in online

Cauta

Google
 

2008-04-28

2008-04-28

Retusare faciala rapida


In acest tutorial va voi prezenta o metoda rapida si foarte eficienta pentru retusarea faciala.


1) Pentru inceput deschideti o poza cu o persoana. Eu am ales-o pe cea de mai jos, care ii apartine lui sesame ellis.

2) Acum trebuie sa selectam faţa persoanei din fotografie si, daca este cazul, gatul si bratele. Eu am ales sa folosesc Quick Mask pentru a realiza selectia. In paleta de unelte, apasa click pe butonul selectat in imaginea de mai jos pentru a intra in modul Quick Mask.


3) Selecteaza Brush Tool, si incepe sa desenezi cu o pensula pana acoperi toata faţa, gatul si bratele.


4) Selecteaza Eraser Tool, alege o pensula si sterge cu ea in zona ochilor, a gatului, nasului etc. ca in imaginea de mai jos.


5) Apasa click din nou pe butonul selectat in imaginea de la pasul 2 pentru a intra in modul normal. Tot ce ai desenat mai inainte se va transforma intr-o selectie. Mergi apoi la Select > Inverse pentru a inversa selectia si apasa Ctrl+J pentru a pune ce ai selectat intr-un layer nou. Paleta ta de layere trebuie sa arate acum ca cea din imaginea de mai jos.

6) Apasa Ctrl+Click pe imaginea corespunzatoare layerului 1 pentru a-l selecta, apoi mergi la Select > Modify > Feather (Alt+Ctrl+D), si pune valoarea 3-4 px.


7) Daca ai Photoshop CS3, apasa click dreapta pe Layer 1 si selecteaza Convert to Smart Object. Acest lucru iti va permite sa modifici orice filtru pe care il vei adauga layerului convertit (daca nu ai Photoshop CS3, nu este nici o problema). Mergi apoi la Filter > Blur > Gaussian Blur, si pune o valoare intre 10 si 20 pixeli. Schimba opacitatea acestui layer la 75%.


8) Selecteaza layerul Background, apoi apasa Ctrl+J pentru a realiza o copie. Muta apoi copia layerului Background deasupra Layerului 1.


9) Mergi la Layer > Create Clipping Mask, pentru a realiza o masca din Layerul 1. Din nou, daca ai Photoshop CS3 poti converti copia layerului Background intr-un Smart Object (nu este obligatoriu). Acum mergi la Filter > Other > High Pass, si pune o valoare intre 0,1 si 0,5 px. Schimba apoi modul de imbinare al acestui layer in Linear Light.

10) Mergi la Layer > Merge Visible pentru a uni toate layerele, apoi foloseste o unealta de retusare pentru a elimina imperfectiunile ramase. Selecteaza apoi Smudge Tool (R), pune setarile din imaginea de mai jos si foloseste aceasta unealta pentru a face textura pielii mai uniforma.


What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Digg this post
Add to Technorati Faves
Add to Google Bookmarks

11 comentarii:

Emmma spunea...

util tutorialul, de fapt mie astea imi plac, nu efecte de text si texturi si alte vrajeli ;)

Tache Florin spunea...

da, e un tutorial foarte util. Cam asa se fac si pozele pentru reviste ... in felul asta spui bye bye ridurilor ...

Anonim spunea...

REFERITOR la :

6) Apasa Ctrl+Click pe imaginea corespunzatoare layerului 1 pentru a-l selecta, apoi mergi la Select > Modify > Feather (Alt+Ctrl+D), si pune valoarea 3-4 px.


as dori mai clar, exact caci mie numi apare modify de culoare neagra pt a-l puea accesa :-(

Tache Florin spunea...

Trebuie sa urmezi exact pasii din tutorial, ctrl+click pe layer adica, pentru a se selecta layerul din paleta layers, in dreapta , apoi te duci sus in bara de meniuri la select , modify , feather si pune valoarea 3-4 pixeli. atat

Unknown spunea...

Interesant tutorial.
Nu sti unde pot gasi un tutorial de schimbarea fundalului? Dar ceva mai complet..adica..cum fac sa scap si de fundalul care se mai vede in locurile unde sunt mai putine fire de par.
Multumesc anticipat!

Anonim spunea...

eu nu am inteles la ultimul pas ce anume trebuie sa fac. pasul 9.

Anonim spunea...

Schimba apoi modul de imbinare al acestui layer in Linear Light.

e chestia asta nu p gasesc unde e mai explicid

Anonim spunea...

m am incurcat la 8:(
Muta apoi copia layerului Background deasupra Layerului 1.
cum sa mut?
imi explici si mie plsssssss...

Anonim spunea...

m am incurcat la 8:(
Muta apoi copia layerului Background deasupra Layerului 1.
cum sa mut?:(

Tache Florin spunea...

pur si simplu tragi de ea peste celalalt layer

Tache Florin spunea...

dai click sus unde scrie online si sa fii pe mess